Școală pentru învățare pe tot parcursul vieții

Învățarea pe tot parcursul vieții este cheia pentru starea de bine și auto-cunoaștere

De ce este importantă dezvățarea?

Dezvățarea este procesul prin care schimbăm sau eliminăm cunoștințele, abilitățile sau atitudinile, care nu mai sunt adecvate în prezent, sau viitor. Dezvățarea este importantă pentru a facilita învățarea pe tot parcursul vieții și adaptarea la schimbări.
De multe ori, în procesul de dezvoltare personală, ne axăm excesiv pe acumularea de noi tehnici, informații și abilități, neglijând însă factorul esențial, auto-cunoașterea, adică înțelegerea profundă a propriilor noastre resurse si motivații.
Dezvățarea ne ajută să dezvoltăm inteligența emoțională (EQ) care ne permite să fim mai empatici, conștienți de emoțiile noastre și ale celorlalți și să dobândim "meta-abilități", precum adaptabilitatea, reziliența, gândirea critică și comunicarea autentică.
Metodologia Școlii de Dezvățare vizează obținerea stării de bine holistice, prin accesul personalizat la cursuri si instrumente validat științific. Aceasta metodologie este inspirată din cercetările psihologului Kurt Lewin, unul dintre pionierii psihologiei sociale și organizaționale. Modelul său de schimbare, introdus în 1947, ne oferă o structură clară pentru identificarea si dezvățarea cunoștințelor depășite, atât la nivel individual, cât și organizațional.

Get your free digital guide!

By downloading this free guide you will learn to:

  • Develop effective social media campaigns that reach and engage your audience
  • Optimize your website for search engines to increase visibility and drive traffic
  • Craft compelling email marketing campaigns that convert leads into customers
Write your awesome label here.

Etapele procesului de dezvățare, inspirate de K. Lewin


1

Dezghețarea

Această primă etapă implică conștientizarea și acceptarea nevoii de dezvățare. Este momentul în care identificăm propriile limite, credințele învechite sau comportamente neproductive, care necesită schimbare.
Se face o auto-evaluare, pentru a înțelege ce anume trebuie dezvățat și de ce este important să se depășească starea actuală. Acest pas presupune o analiză sinceră și profundă a propriilor convingeri și practici.
2

Schimbarea

După depășirea confuziei din etapa de dezghețare, începe etapa de schimbare si căutarea de noi modalități de a face lucrurile. Oamenii încep să capete încredere și să acționeze în moduri care susțin noua direcție.
Această perioadă de tranziție poate fi provocatoare, deoarece vine la pachet cu multe necunoscute.
Tranziția de la dezghețare la schimbare nu are loc peste noapte: oamenii au nevoie de timp să îmbrățișeze noua direcție și caută să înțeleagă și să adopte comportamente și atitudini care susțin noua direcție.
3

Reînghețarea

Ultima etapă a procesului de dezvățare presupune integrarea și consolidarea noilor comportamente și credințe în structura propriei personalități. Scopul este de a ajunge la un nou echilibru, unde noile învățături sunt nu doar acceptate, dar și practicate constant.
Este important să instaurăm un nou sens al stabilității și încrederii în propriile capacități și în noile moduri de gândire și acțiune.
Celebrarea micilor victorii și recunoașterea progresului în această nouă etapă a vieții ajută la consolidarea schimbărilor și încurajează un sentiment de satisfacție și realizare.
Write your awesome label here.

Descoperă cum contribuie învățarea pe tot parcursul vieții la rezolvarea provocărilor și cunoaște strategii care îți mențin echilibrul.

Thank you!

Programe concepute pentru a crește abilitățile cognitive, oportunitățile de carieră, încrederea în sine și calitatea vieții

Punem accent pe aplicabilitate practică, nu pe teoria abstractă si oferim certificare în competențele secolului 21

Curricula holistică

Vă ghidăm în labirintul dezvoltării personale si al lumii afacerilor moderne și vă oferim răspunsurile căutate, integrând învățăturile personale cu competențele profesionale necesare pentru a excela atât în carieră, cât și în viața personală.

Flexibilitate si Comunitate de Suport

Platforma online pusa la dispoziție oferă flexibilitatea de a finaliza cursurile în ritmul propriu. Totodata, conectam oameni cu gândire similară, care împărtășesc experiențe și isi oferă sprijin reciproc.

Abordare andragogică

Integrăm micro-învățarea pentru a oferi informații concise și focalizate, care respectă ritmul și timpul limitat al adulților, facilitând astfel o învățare eficientă și aplicabilă imediat în viața cotidiană.

Materiale variate

Materialele de training includ întâlniri live, manuale în format PDF, exerciții, sesiuni de Q&A, quiz-uri si certificate de completare, toate concepute pentru a optimiza si stimula experiența de învățare și a asigura asimilarea eficientă a cunoștințelor.
Meet the Founder

      Răzvan Vâlceanu

Write your awesome label here.

Salut, sunt Răzvan si cred in puterea auto-educației si legatura dintre cunoaștere și starea de bine.
Sunt un longlife learner, dedicat evoluției continue, un comunicator care motivează dezvoltarea altora și un promotor al stării de bine holistice, care implică dimensiuni personale, profesionale și spirituale.

 Dacă înțeleg ceva complex, atunci pot explica simplu oricui  

Cu experiență în antreprenoriat și formare profesionala, am instruit peste 1000 de cursanți și am contribuit ca mentor la succesul a peste 100 de startupuri. Ca fost corporatist, printre alte funcții am ocupat si funcția de director general la Bitdefender România, unde am dezvoltat abilități de management si strategie.

Experiența mea profesionala mai cuprinde:
 Autor de cursuri autorizate: din 2016, cu peste 1000 de cursanți instruiți
 Formator/Trainer acreditat: cu experiență de facilitare în diverse domenii
 Teacher Yoga Alliance Certificat (si practicant din 2014): oferind instrumente si tehnici validate care stau dezvoltării personale
 Mentor startups: contribuind la creșterea și dezvoltarea afacerilor incipiente
  Absolvent cu studii de l
icență în științe economice si studii de master, in științe naturale

Dacă dorești să afli mai multe, găsești pe Linkedin CV-ul meu, poti să imi scrii un email, sau ne putem conecta pe rețelele de socializare.

TESTIMONIALe

Ce spun cursanții noștri

Transformarea începe cu angajamentul pentru creștere intenționată, iar acesta este sensul cursului. A depășit așteptările și sesiunea individuală cu Răzvan a fost o experiență cu impact major pentru parcursul meu viitor în cariera artistică.
Mary Calai, ArtistĂ
Cursul de antreprenoriat a fost foarte util, am învățat multe de la tine, dar cred ca e doar o părticică mică din cât ai de oferit. Mult succes în continuare și sper ca oamenii să aibă șansa să te cunoască și să învețe de la tine. Mulțumesc! ❤️
Alina Nițu, Avocată
Cursul mi-a oferit instrumentele de care aveam nevoie pentru dezvoltarea personală cu cea profesională și m-a încurajat să adopt o viziune holistică asupra succesului. Recomand cu încredere Scoala de Dezvățare oricărui antreprenor care dorește să crească atât pe plan personal, cât și profesional.
Oana Chiva, antreprenoare
Răzvan desparte faptele de mituri în domeniul dezvoltării personale și antreprenoriale și oferă un concept educațional complet.
Cursul a fost bine structurat, detaliat, iar implicarea trainerului a fost totală. 
Alex Tănase, antreprenor
Răzvan Vâlceanu este, în opinia mea, unul dintre cei mai inspirați și dedicati traineri pe care i-am întâlnit. 
Cu o abordare pasionată și pragmatică, Răzvan a reușit să transforme conceptele teoretice în experiențe practice, oferind cursanților nu doar cunoștințe solide în domeniul afacerilor, ci și instrumentele necesare pentru a le aplica în viața reală, într-un mod concis, dar atotcuprinzător. 
Printr-o metodă de predare deschisă și relaxată, axată pe dezvoltarea propriei creativități, Răzvan îți dă senzația că stai de vorbă cu un prieten vechi. 
Alexandra Zărnescu - scenarist & specialist marketing

Buna! In primul rand dorim sa iti multumim pentru sustinere si ajutor, apreciem mult efortul depus si sfaturile date. Ne-ai ajutat mult. Vrem sa te anuntam ca am luat locul 3, ne-am descurcat foarte bine. Daca doresti putem sa iti trimitem imagini sau filmari. 
Andra si Erin, Studente MAster 
 In urma obtinerii unei finantari prin programul Start up nation am fost nevoita sa caut un curs de antreprenoriat acreditat obligatoriu pentru program. Am ales primul curs de pe Google fara sa am mari asteptari. Am fost surprinsa placut de la prima intalnire cand am observat ca e mai mult decat teorie si ca avem ajutorul unui specialist care e alaturi de noi pe tot parcursul cursului. 
Razvan are un mod captivant de a preda cu exemple clare din experienta lui vasta in antreprenoriat si corporatie. Ce mi-a placut foarte mult a fost abordarea lui super friendly fata de intreg procesul de invatare. Ne-a facut sa simtim ca nu suntem la un simplu curs formal, ci la o discutie sincera cu un coleg de breasla care ne da sfaturi foarte utile. 
Am apreciat foarte mult sustinerea pe care am primit-o pe parcursul cursului si la examen. Cursul a fost organizat foarte bine, cu informatii super utile. A fost foarte clar ce trebuie facut pentru examen, dar mai mult decat atat cred ca mai valoros a fost tot procesul: de la pregatirea unui elevator pitch, la gasirea problemelor pe care le rezolva business-ul tau, cum sa iti prezinti intr-un mod atragator ideea pentru a vinde, cum sa faci un business plan pentru diferite situatii ale afacerii tale samd. Acestea sunt cunostinte care vor ramane cu tine si dupa finalizarea cursului si pot fi de mare folos ori de cate ori ai nevoie. 
Ma bucur foarte mult ca am avut aceasta experienta pentru ca am descoperit ca lucrurile pe care le faceam deja le faceam bine si mi-a validat acest program faptul ca eram pe calea cea buna, dar cel mai important mi-am dat seama ca sunt o gramada de lucruri pe care nu le stiam. Pentru ca oricate carti citesti, intotdeauna ajuta sa fii intr-un mediu organizat de invatare care sa te evalueze si sa te ajute sa evoluezi. Iti recomand cursul de antreprenoriat cu Razvan daca iti doresti sa-ti aprofundezi cunostintele despre business si daca ai nevoie sa primesti sustinere si motivatie pentru afacerea ta. 
Andra Bardan
Giftycal.ro

Parteneri cu

Oferim cursanților si companiilor acces la meta-abilitățile secolului 21 și certificăm învățarea prin acreditări digitale europene

Acreditările digitale europene pentru învățare sunt certificatele emise de școala noastră către cursanți, documentând transparent si vizibil competențele câștigate. Meta-abilitățile sunt competențe de bază, care influențează fiecare domeniu al vieții și oferă capacitatea de a îmbunătăți alte abilități. Meta-abilitățile sunt critice pentru adaptarea la schimbare si oferă avantaje în învățarea pe tot parcursul vieții.

1

A învăța cum să înveți

Învățarea autodirijată este o meta-abilitate esențială în secolul 21 și stă la baza dezvoltării personale și profesionale. Această abordare intenționată îți permite să-ți construiești cunoștințele și să-ți dezvolți abilitățile, fiind creată și evaluată de tine însuți. Învață să înveți și vei avea o bază solidă pentru succes facilitând dobândirea și aplicarea eficientă a noi cunoștințe și abilități în orice domeniu.

2

Gândirea critică

Gândirea critică include capacitatea de a raționa logic și riguros. Cei care au o gândire critică eficientă manifestă patru sub-competențe de bază: colectarea și evaluarea informațiilor relevante, identificarea de modele, chestionarea presupunerilor și verificarea validității, precum si tragerea de concluzii bine argumentate.


3

Reziliența 

Reziliența presupune capacitatea de a reveni după momente dificile, indiferent de stres, provocări sau adversități. Aceasta implică învățarea din experiență, flexibilitatea, auto-conștientizarea și concentrarea pe soluții. Incluzând tehnicile de gestionare a stresului, relaxare și meditație, aceasta abilitate îmbunătățește capacitatea de a rămâne echilibrat și concentrat, chiar și în situații dificile.

4

Empatia

Empatia include capacitatea de a înțelege perspectivele și sentimentele celorlalți.
Persoanele empatice ascultă activ, pot să recunoască ceea ce alții au nevoie și prețuiesc,
pot valida sentimente și percepții și încorporează perspective diferite in context.

5

Rezolvarea creativă a problemelor

Capacitatea de a rezolva problemele în moduri noi. Procesul de rezolvare a creativă a problemelor utilizează atât gândirea divergentă, cât și cea convergentă, identifică
tipare care poate nu sunt evidente, gestionează ambiguitatea și aplică secvențe iterative de generare, testare și rafinare a ideilor.
Write your awesome label here.

The complete developer: Zero to Mastery

We will help you unlock your inner potential so you can excel in your professional field. Boost your confidence, master the field, become a certified professional.

Frequently asked questions

FAQ 1 title

FAQ 1 description

FAQ 2 title

FAQ 2 description

FAQ 3 title

FAQ 3 description
Created with